måndag 2 april 2007

2 april

Fick beröm av Lotta för maten jag lagade till i går. Tänk att något så busenkelt kan smaka så bra. Tyckte faktiskt själv att det var helt ok. Någon som är sugen att prova?
Gör i så fall så här...Det hela tillagas i en ugnsfast form. Tina ett torskblock. Ta förslagsvis fram det från frysen på morgonen. Börja sedan med att hälla i 4-5 msk olivolja i formen. Pressa ner 1 citron. Skär sönder skalen och lägg dem i formen. Fyll sedan på med 3-4 dl vitt vin. Smula ner 2 st peperoncino. Lägg sedan ner torskblocket. Ta 3-4 färska vårlökar och dela dem på längden. Rama in fisken med löken. Strö över lite grovt salt och toppa det hela med nymalen svartpeppar. In med hela kalaset i ugnen. (Hur f-n får man till gradertecknet?)...Skitsamma...Värmen i ugnen skall vara ca 190 grader. Låt det stå inne i 35-40 minuter. När det återstår ungefär 15 minuter så häller man på 2 dl grädde. Fet eller mager det beror på karaktären. Samtidigt som grädden hälls i så är det dax att koka råriset. Koka upp riset med vatten och en halv dl olivolja. Låt riset koka upp och stäng av plattan. Låt det hela stå på eftervärme under lock i 10-15 minuter. Sedan så är det klarrrtt! Enkelt eller hur? Servera gärna gröna ärtor till. Vill man ha lite extra fräs på det hela kan man också ta lite pepparotsvisp. Sedan naturligtvis ett gott vitt vin. Jag har ett förslag...Monarco Verdicchio. Italienskt givetvis:).
Vill man ytterligare förhöja smaken på ovanstående så kan man i stället för torsk använda sig av bergtunga. Men, då skall den vara färsk!

Smaklig måltid!

Inga kommentarer: